Печка за сауна цени, оборудване за сауна

Печка за сауна „Harvia 20“

Печка за сауна

Печка за сауна „Harvia 20“ е предназначена за сауни от 8 до 20 куб м обем. Има регулируеми

печка за сауни
Печка за сауни Harvia 20 Pro

крака. Вратата е от чугун и дебело стъкло. Боядисана в черен графит. С 40 кг капацитет за вулканичните камъни.

Допълнителни модули към печките за сауна на дърва, които се поръчват допълнително и се заплащат отделно. При желание можете да заявите и поръчате всеки един елемент чрез формата за контакт или на дадения телефон.


При този модел печка може да се монтира „бойлер“ с вода от 22 литра вода. Той се поставя/ монтира върху камъните. Водата се затопля много бързо от тръбата, която минава през центъра на бойлерчето. Може да бъде монтиран такъв бойлер с вода на всички печки на дърва за сауна, освен модел „Harvia 50“.

2. Също така тази печка е снабдена със стоманен комин, който е направен така че да

аксесоари за сауна
„Бойлерче“ за топла вода при печки за сауна на дърва

издържа на големи промени в температурата и основно е предназначен за използване с печки на дърва, малки камини, печки от желязо в обособени сауна в сгради. Външната обвивка и вътрешната тръба са изработени от неръждаема стомана, продуктът е траен и поддържа своя външен вид.


Стандартната доставка на стомана комина включва 1,5 m стоманен комин (WHP1500) и
отгоре е с каучукова капачка предпазваща от дъжд, гумен ръб за инсталация, ръб за за дъжд, с оловен край от неръждаема стомана за монтаж към тавана, с изолация и защита против попаднала вода при дъжд. Допълнителни части от 0,5 m (WHP500) и 1,0 m (WHP1000) са налични като аксесоари за този комин от неръждаема стомана. Благодарение на един гениален механизъм, допълнителните части са навити заедно и тръбите за отвеждане на дима са оборудвани с прорези, за да ги заключите заедно. Това предотвратява движение, причинено от температурни промени. На закрито комина може да се инсталира до височина 3 метра, без да се закрепя допълнително, а на открито препоръчителната височина е 2 m.

стоманен комин за печка за сауна
Стоманен комин за печка за сауна

Номиналната максимална температура на изгорелите газове е 600 ° С. Външният диаметър на стоманения комина е на 220 мм, а диаметърът на тръбата е 115 мм. Безопасното разстояние до лесно запалими материали е 100 мм. Стомана комина на „Harvia“ е направен в съответствие с всички международни огнезащитни и оперативни изисквания за безопасност.


3. Защитната обвивка и постелки гарантира безопасността. „Harvia“ е проектирала трайна и безопасна защитна обвивка за камина, която намалява разстоянието на безопасност значително. Защитната обвивка ефективно предотвратява потъмняване на дървения материал или евентуално запалване.

Калъфът е направен от алуминиева поцинкована ламарина. Нейната температура не се покачва над 80 ° C по време на нормална употреба, така че може да се монтира хоризонтално най-малко 50 мм от стените. Защитната постеля се използва, когато камина е инсталиран на плочки или друг запалим материал.

аксесоари за оборудване на сауна