Спецификации джакузи Wellis

Енергоспестяваща цирколационна помпа

„Wellis“ създава своите джакузи с енергоспестяваща и ефективна цирколационна помпа – „W-EC PUMP“. Всяко джакузи е оборудвано с такава помпа. До сега използваната цирколационна помпа работеше като прехвърля 150 литра вода в минута. Сега тя е още по-ефективна и прехвърля 300 литра в минута. В същото време не изисква повече от 0.8А захранване.


Хидромасажните помпи

Всяка хидромасажна помпа е проектирана така, че да предоставя максимална сила и ефикасност при броя, големината и функциите на джетовете. За това те използват няколко вида по големина и в различна конфигурация от помпи в различните модели джакузи.


Предпазител от токови удари

Използвайте и се наслаждавайте на вашето джакузи напълно безопасно!

 • За външна употреба – IP54
 • Двуполюсен включвател – изключвател
 • Изчислява волтажа – 230V
 • Изчислява токовото напрежение – 16А
 • Номинален различен ток – 30 mA

Дунапренена изолация с топло-отразяващо фолио

Всяко джакузи е облечена с такава изолация по повърхността, пода. Това не само пречи на топлината на водата да бяга, но и привлича остатъчната топлина от мотора на помпата и я насочва към помпите с водата. Тази безплатна енергия за затопляне на водата се обръща към нея и намалява енергийният разход. Wellis наричат това динамична рефлективна бариера на изолация.


Рамката на конструкцията – WPS / Wellis polystyrol

Рамката на конструкцията е създадена да бъде устойчива, здрава и практически неразрушима. Това гарантира защита на вашата инвестиция в бъдеще. Направена е от специални полимери, за да гарантира всичко това за вас.


Корпус с  POLI-MAX™ подсилване

Корпусите на джакузи от Wellis са технологичен триумф и са напълно безвредни за околната среда. С покривна система от акрилни (Акрилонитрил – бутадиен – стирен, ABS) полимери, положени на три слоя. Това прави корпуса здрав, лек, стабилен и екологичен.

Те имат изключителни термични и изолационни свойства.
Корпусът служи и като звуков изолатор, което намалява шумът от работата на оборудването. Това ще е комфорт за вас и другите около вас.

POLI-MAX™ покритието е екологично чисто и не вреди на околната среда. При производство на продукти с POLI-MAX™ не се отделят вредни емисии. Благодарение на иновативната си технология и високото качество на суровините, продуктите на Wellis отговарят на всички европейски стандарти за качество.

Изолация еособено важна при джакузитата, тъй като те не се ползват само в затворени помещения, дори в по-суров климат като планините. Блаегодарение на тройната изолация на джакузита WELLIS – не допсуска навлизането на по-студеният външен въздух. От тук и ниският разход за отопление на джакузито, което е изключително важно. Тройната изолация от WELLIS предлага цялостно решение, като корпуса на джакузито е покрито от вътрешната страна, отдолу и отстрани. Изолационният слой се състй от дебел, отразяващ топлината филм.
Също така джакузито е покрито със слой от полиуретанова пяна с дебелина около 1 см. Той е нанесен в няколко слоя, защото това осигурява много добри изолационни свойства. Топлината от помпите и отоплителните уреди се отразява от филма в корпуса на системата, като загрява корпуса и водата.  По този начин задържа топлината вътре в системата. Този уникален и висококачествен вид изолация прави всички джакузита WELLIS много енергийно ефективни и особено екологични.

Предимства на изолацията от пенопласт:

  • Антиалергенен
  • Устойчив на плесен
  • Няма конденз
  • Няма риск от инфекция от бактерии
  • Чист материал без мирис
  • Гъвкава, лека
  • Енергоспестяваща, отлична топло и звукоизолация
  • Технология без фреони

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ТРИПЛАСТОВОТО POLI-MAX™ ПОКРИТИЕ POLI-MAX™ подсилване

 • 6.3 мм външно акрилно покритие Lucite® с антибактериално покритие Microban®
 • ABS полимерен слой за повишена на здравина и устойчивост при удар
 • Полиуретанов слой със средна плътност, нанесен с помощта на роботи за допълнителна здравина, плюс звукова и термична изолация

Усилено лято дъно

Дъното на всяко джакузи е подсилено, излято и изолирано. Така то е по-здраво, създава бариера между джакузито и земята като се предпазва структурата му. Също така има и рефлективна изолация, която не позволява загуба на топлина от пода. Устойчива на влага и предпазва от насекоми.


Скандинавска изолация

За екстремните климатични условия Wellis предлага опцията „Скандинавска“ изолация. Тя има много по-високи изолационни свойства с троен слой панели от полимерна пяна и допълнителна изолация под дъното и ръба на спа. Препоръчва се единствено за екстремни температури под нулата, а не за по-умерен климат.

 1. Полиуретанова изолация под ръба на джакузито
 2. Изолация от 3.5 см дебела полимерна пяна между дъното на спа и обшивката
 3. Изолация от 3.5 см дебела полимерна пяна от вътрешната страна на обшивката


Изолация

Ефективната изолация е особено важна за намаляване на разходите ви за електроенергия. За това джакузитата на Wellis има ефективната изолация, която ви гарантира минимални разходи при експлоатация –  „Reflective Thermal Barrier“ (RTB). Тя изолира и връща топлината на водата обратно в тръбите, като същевременно предпазва от климатичните условия и не позволява проникване на хладен или студен въздух от вън. Дори термопокривалото е направено така че, то да връща топлината на водата обратно към нея. Това прави джакузи на Wellis изключително икономично.


Цветове на акрила

Wellis предлагат своите спа в гама от 6 красиви съвременни нюанса, хармонизиращи с всяка обстановка – на закрито или на открито. Цвета на акрила можете да комбинирате с цвета на обшивката и да имате една перфектна комбинация.

Обшивка

Композитна външна обшивка, устойчива на атмосферни влияния

Край на шкуренето, импрегнирането и досадната поддръжка на традиционните дървени обшивки. Обшивките на Wellis спа са направени от полимерен материал, устойчив на UV-лъчи, изглеждащ така добре, както и истинското дърво, но без да изисква абсолютно никаква поддръжка. Съвременните цветове са подходящи както за закрити пространства, така и за градинска обстановка.


Контрол панел

С нов и още по-добър тъч скрийн, с който да управлявате вашето джакузи. С лесен достъп до менюто за настройки. Можете да избирате и настройвате звук, цветотерапия и още много… С бутон, който ви показва състоянието на джакузито в момента. Wi – Fi връзка, с която да управлявате някои функции на джакузито или да пускате и спирате музиката с телефонът си. Почистване на водата – с бутон за настройка можете да задавате филтриране на водата и затоплянето – температурата.

Wellis EASY4 Control Panel

Всички настройки, които ви трябват се управляват от един бутон. Компактен LCD панел, който свети и може да се вижда и през деня и нощта. Всички настройки и функции можете да управлявате от този панел.

Допълнителен контрол панел

Допълнителният контрол панел е с четири бутона и е предназначен за инсталиране като помощен към основният. Чрез него можете да управлявате аксесоарите, докато седите удобно в джакузито. Лесно може да се монтира на различни места. Може да се използва за контрол на двата масажни мотора , ваната или светлините. За джакузита, които са за използване в хотели и спа центрове са по-предпочитани, тъй като лесно и бързо се включват помпите, светлините … основните функции, които са необходими. При това положение може да се използва само допълнителният контрол панел, което е за предпочитане при масово използване. Също така той може да бъде съставен само от един бутон за включване или в комбинация от 4 такива.


Масажни джетове

Използваме различни по големина и в различни комбинации масажни джетове, което да ви предостави един уникален воден масаж. Можете да правите комбинации от типове масажи от по-силно към по-слабо. Всички джетове са с различен интензитет на воден масаж и могат да бъдат регулирани като сила. Освен тях има и един голям Magma JET, който изригва като фонтан  и нежно гали кожата ви.

 • W-Flow движи 180 м³ вода на час с ширина на потока 50-60 cm.
 • Турбина W-Power е способна да движи 50-160 м³ вода на час, с разход на енергия от само 7 ампера.
 • Мощна Swim Spa система с капацитет 340 литра/мин, регулируема посока и интензитет на потока.
 • Въртящи се джетове осигуряват по-мек масаж върху по-голяма площ на тялото.
 • Фиксирани струи осигуряват интензивно масажно изживяване чрез фокусиране на водни струи върху една част на тялото.
 • Wellis MagmaJet ™ има пълния капацитет на масажна помпа с 3 конски сили.


Кристално чиста вода

Всички Wellis джакузи използват система за почистване и поддръжка на водата кристално чиста. Първо водата преминава през антибактериален филтър. Цирколационната помпа, която е и еко и енергоспестяващ., Превежда водата през филтъра и всички малки частици са уловени. Антибактериалният слой спомага за унищожаването на всякакви бактерии и предотвратява достигането им до коритото и къпещите се. Този филтър се почиства лесно и се използва многократно.

След това водата преминава през три етапа на пречистване в системата на джакузито.

Всяко джакузи е снабдено с едно от трите устройства:

 • озонатор
 • UV-C лампа
 • система за пречистване с бром

Филтъра пречиства водата по няколко пъти на ден, което не оставя мръсотия по пода на джакузито. Филтъра е с диаметър  5 5/8″; дължина 6 13/16″; обзема 3m2; тежи 102g/m2


Wellis crystal

Това е система за предотвратяване наслояването на калций. Дори да има такъв, той ще бъде премахнат.Именно по тези наслоявания се развиват бактериите. С тази система това е невъзможно. За останалото ще се погрижи UV-C лампата. Тя ще премахне бактериите и ще дезинфекцира водата. В резултат на това водата е е не само кристолно чиста, но и по-мека на допир.

Системата съдържа:

 • две бутилки от Wellis WaterTreatment – по един литър във всяка
 • 18 броя хлор таблетки
 • две измервателни чашки от 200мл
 • една почистваща микрофибърна кърпа

UV-C лампа

Една от най-напредналите технологии за почистване на водата. Дълго време този метод за почистване е бил най-предпочитан за обществени басейни. Този начин на почистване е хипоалергенен и 100% ефективен за унищожаване на бактериите, на вируси и замърсители. Системата за UV-C лампа е компактна и мощна. Използва минимално количество ел. енергия, изключително тиха, безопасна и автоматично третира водата на джакузито – много пъти на ден. Това осигурява перфектно чиста вода.

Предимства:

 • осигурява прясна и чиста вода
 • дезинфекцира водата ефикасно и езопасно
 • премахва насъбралият се хлор
 • предпазва от микроби
 • може да намали наличието на хлор и други химикали до 80%
 • предотвратява миризма на хлор и предпазва от раздразнение на кожата и очите
 • използва ел. енергия 11 watt
 • лесна поддръжка


Spa Clear – опция

Той е предназначен за почистване на тръбите. Премахва наслояване на вар и остатъци от замърсители. Този почистващ метод се използва само при смяна на водата в джакузито. Напълно екологичен и разградим.


Spa Filter – опция

Нова патентована система за почистване на водата чрез филтър. Специално разработен за вани и джакузи за миг. Работи единство чрез силата на водата и не използва никакви химикали. Това го прави изключително природосъобразен. Не се налага да сваляте и почиствате филтъра и да си цапате ръцете. Филтъра се поставя в устройството, с което ще наливате водата и пускате крана. Филтъра ще почисти перфектно без да оставя петна и замърсители.


IN.CLEAR

In.clear е една от най-ефективните системи за прочистване на водата. In.clear освобождава бром във водата, като бързо унищожава всички микробиологични замърсители като водни бактерии, водорасли и органична материя, отделяни от къпещите.

Системата за почистване не предизвиква неприятни миризми, не предизвиква дразнене на очите и кожата и е лесна за употреба, което я прави най-добрият избор за прочистване на джакузито.

Това е проста процедура, която се управлява от електрическо контролно табло. Стартирате и задавате нивото на бром. След това не е необходимо да добавяте други препарати или химикали. Бромът е по-ефективен при по-широк диапазон от нива на рН и при много по-високи температури от хлора.

С тази система не се нуждаете от използването на други химикали. Можете да използвате системата дори, когато сте на друго място за период от време. Докато вие отсъствате, тя се грижи за качеството на водата и когато след време решите да го ползвате, можете да се насладите на перфектно чиста вода.


Ароматерапия

Ползите от ароматерапията са познати от векове. WELLIS са взели това древно изкуство и са го претворили в система от зареждащи се етерични масла с вградена система за дозиране. Това осигурява изключителна ефективност за ароматерапия в джакузито.

Когато се комбинира с хидромасажната система WELLIS, ароматните могат да подобрят настроението ви и да помогнат за пълното релаксиране.


Хромотерапия

Цветовете могат да предизвикат много полезни усещания в нас, които оказват въздействие върху физиката ни. Цветовете на дъгата в естествения спектър имат различно влияние, факт, който е признат от древните египтяни.

Прилагането на това знание сега е известно като хромотерапия и е широко използвано за подпомагане на релаксацията и подобряването на настроението.

Wellis наричат хромотерапията в техните джакузи осветление на настроението. Системата за хромотерапия се основава на светлини от четири различни цвята: зелено, жълто, синьо и червено. Те могат да бъдат настроени да избледняват нежно през спектъра. Също така чрез просто натискане на контролния панел могат да бъдат фиксирани върху един цвят, най-полезен за настроението ви.


SMARTPHONE приложение

Приложението smartphone е една нова стъпка към развитието на джакузи от Wellis. То осигурява незабавен достъп и дистанционно управление по всяко време от всяко място. Можете да настроите температурата и циркулацията на водата и дори да проверите текущото състояние на джакузито, когато пътувате към него. Да го включите и когато пристигнете то да е готово за използване. Налично е за IPHONES и ANDROID PHONES.

 


Аудио системата на WELLIS AQUASOUL ™

Аудио системата на WELLIS AQUASOUL ™ разполага с ново разработените, най-качествените водоустойчиви елементи. Компактдисковете, MP3 плейъри или други кабелни устройства са вече в миналото. Тук имате вграден приемник с Wi-Fi и Bluetooth, така да можете мобилния си телефон с аудио системата.

 • AQUASOUL ™ Pro 4.1 Pop Up
  – 4-канален усилвател с Bluetooth приемник
 • -FM радио
  – Субуфер (120 W)
  – 2 изскачащи високоговорителя (по 50 W всеки) / 4 бр. за модел „Olympus“
  – 2 говорителя за ръба (35 W всяка) / липсват при модел „Olympus“

PULSAR ™ МАСАЖНА СИСТЕМА

Масажната система PULSAR ™ ви позволява да избирате от 9 различни програми за масаж.
Лесно можете да управлявате и избирате програма за скоростта и силата на масажа. Това пулсиращо движение носи много от предимствата на масажирането с ръцете в подпомагането на циркулацията и извличането на токсините от тялото – освен, че просто е чудесно отпускащо!


VARIO PODS

Нова технология от WELLIS, която носи същото удовлетворение от физически масаж в спа център. Представете си пръстите на терапевт, който масажира чрез натиск върху гърба ви. Тези масажни джетове осигуряват физически масаж от шиацов тип до дълбоките тъкани на гърба.
Те са независими като управление и можете да регулирате интензитета на масажа в няколко програми от контрол панела.


MICROSILK® – OXYGEN THERAPY™

Това е система за насищане на водата с кислород – до 70% повече от обикновеното съдържание. Това са много малки балончета и могат да навлязат в порите на кожата и да наситят организма ви с кислород. Това е предпоставка за подобряване на метаболизма. Лекото галене на кожата от интензивните балончета я ексфолира и подобрят хидратацията на сухата кожа.

Цялата струя от балончета е насочена вътре във водата, за да останат около тялото ви, вместо да изплуват на повърхността и да охладят водата. Това осигурява топлината да остане около тялото като сауна ефек. Порите на кожата се отварят за освобождаване от токсините, засилване на метаболизма и подобряване на сърдечно съдовата дейност.

Предимства:

премахва замърсяванията в дълбочина на порите

 • хидратира сухата кожа
 • стимулира растежа на нови клетки на кожата
 • заглажда кожата и премахва дефекти и белези
 • елиминира симптомите на екземи
 • заглажда бръчките